עומר קרפט

מילואים צו 8 יציאה לחול

שלום. אני אמור לטוס עוד חודשיים לארה"ב לעבודה שתימשך חודשיים. כבר חתמתי על החוזה עבודה, שילמתי על כל תהליך הוצאת הויזה והזמנתי כבר טיסה. רציתי לשאול מה ניתן לעשות במקרה שאני נקרא בצו 8 עד התאריך טיסה(מאחר ואם לא אטוס גם אפסיד בערך 10 אלף ש"ח, וגם אפסיד בנוסף את המשכורת שהייתי אמור לקבל שהיא גם 10 אלף ש"ח)? ומה ניתן לעשות במקרה שאני נקרא בצו 8 בזמן השהייה שלי שם?

item.Author מנהל הפורום עו"ד עידן דביר

עומר שלום רב, ראשית, דווקא בגלל התקופה הרגישה והאפשרות הסבירה שאתה יכול להיקרא לשירות מילואים ב"צו 8", הייתי יוצר קשר עם המפקדים ועם השלישות מראש ומרתיע כי במועדים הקבועים לא תוכל להיות בישראל. זה יכול לסייע אם תיקרא לאחר מכן לאותם מועדים או חלק מהם. שנית, בין אם תהיה בארץ ובין אם תהיה בחו"ל - עליך לפנות באופן מיידי ליחידתך ולהסדיר כחוק את אי הגעתך למילואים. ככל ועדיין יחייבו אותך להגיע - תצטרך לעשות כן לפי חוק.