יניב

מיסוי עבור עוסק מורשה

בשעה טובה ומוצלחת, בעוד כחודש יעלה לאוויר העסק החדש שלי, מס' שאלות עלו להן בנושא המיסוי, ואשמח לקבל עליהן תשובות.. 1)האם ישנה קבלת החזר עבור הוצאות משרד/שכירות, טרם ישנן הכנסות מן העסק? 2)איך מחשבים דו"ח מע"מ ומס הכנסה, וכיצד בונים אותם? 3)כיצד עצמאי משלם ביטוח לאומי? 4)ביטוח לאומי לשכיר שהינו במקביל עוסק מורשה, מי משלם? 5)הגשתי דו"ח אפס למע"מ, ולא כתבתי שיש לי הוצאות (וישנן כאלו..) האם ניתן לשנות זאת? 6)אני שכיר ועצמאי בו זמנית, מי אחראי על תשלומים לביטוח לאומי? 7)האם עלי לעשות תיאום מס? 8)שמעתי את המונח 'מקדמות' בקשר לכל נושא המיסוי, מה המשמעות? תודה רבה יקיריי!

עו"ד איתי ברכה

יניב שלום, 1) האפשרות לקבל החזר על מס הכנסה היא רק במידה וישנם רווחים בסוף השנה. בשלב זה, ביכולתך לדרוש מע"מ תשומות כל חודשיים. 2) מדובר בנושא ארוך ומורכב. תמצא הדרכה מפורטת באתר רשות המסים. 3)אחת לחודש מגיע לביטוח לאומי (ניתן גם דרך האינטרנט), מדווח על הכנסותיו ומקבל מקדמות לתשלום. 4) על ההכנסות בתור עוסק מורשה ישלם לפי השוברים שקיבל מביטוח לאומי ועל ההכנסות הנוספות ישלם מס רגיל, כמו כל שכיר. 5) ניתן להגיש למע"מ דו"ח מתקן. 6) ר"ל תשובה 4. 7) בוודאי, בסוף שנה. 8) כפי שאמרנו לעיל, הינך נדרש לשלם למס הכנסה מקדמות מס לפי צפי הרווח, כאשר ההתקזזות הסופית תיעשה בסוף שנה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מיסים