חוב נטען לארנונה עיריית ירושלים
שלום, 1. בשנת 2007 גרתי בדירה בירושלים, עם עוד שני סטודנטים. 2. לאחרונה יצר איתי קשר אחד הסטודנטים שגר עימי בדירה וציין כי העירייה פנתה אליו וציינה כי היא עתידה להטיל עיקול על החשבון בנק שלו בגין חוב ארנונה. 3. אני אספתי הוכחות לתשלום חלקי בארנונה באופן מדויק, שכן כאשר עזבתי את הדירה הלכתי להסדיר את החוב מול העירייה, אני הוצאתי תדפיס של סך החוב לעירייה, ושילמתי בדיוק שליש. יש ברשותי קבלות. 4. השותף ציין בפני כי גם הוא שילם לדעתו את חלקו או לפחות את רובו ואין לו בעיה להשלים את החוב אך כנראה ששותף שלישי לא שילם את חובו לעירייה והעירייה ציינה בפניו כי היא עתידה לתבוע את כולנו. 5. האם העירייה יכולה לתבוע את כולנו ? 6. האם העירייה יכולה לפנות להוצל"פ ללא פסק דין נגדנו ? 7. האם אני ערב למי שהיה שותפי לדירה על אף שלכל אחד היה הסכם מול משכיר הדירה בנפרד ? כלומר, יותר הגיוני שהעירייה תפנה לבעלים של הדירה ולא אלי כאחד השוכרים. 8. האם העירייה יכולה לטעון כי היא לא מעוניינת לבדוק מי שילם והיא רק רואה חוב פתוח, או שכל עוד חלק מהחוב שולם, היא מחויבת לבדוק מי שילם אותו, ולראות שמדובר בכרטיס האשראי שלי ולכן אין לה תביעה נגדי ? תודה רבה.