משפטי– זאפ
משפטיפורומיםידועים בציבור ונישואים אזרחייםצוואה על שמי. אמי נפטרה ואני מעוניינת למכור את הדירה הרשומה על שמה

מנהלי הפורום

עו"ד עדיאל ברוך

עו"ד עדיאל ברוך

מומחה בתחום דיני המשפחה והירושה, בעל ניסיון רב הכולל ניהול תיקי גירושין מורכבים וכן ייצוג והופעות בערכאות משפטיות לרבות בית המשפט לענייני משפחה ובית הדין הרבני. עו"ד ברוך שם דגש כי העבודה המשפטית תהא מבוצעת ברמה הגבוהה והמקצועית ביותר ובאופן איכותי, תוך שימת דגש להתעדכנות מרבית בשינויים והחידושים בעולם המשפט, על מנת להוביל להצלחה ותוצאה מיטבית ללקוחותיו.

קביעת פגישה
חזרה לפורום

צוואה על שמי. אמי נפטרה ואני מעוניינת למכור את הדירה הרשומה על שמה

איצ
איציק

אימי הייתה אלמנה שחיה מספר שנים עם גבר שהביאה לדירה הרשומה על שמה ובה היא הייתה גרה. אימי נפטרה לפני חצי שנה והשאירה צוואה המורישה לי את כל רכושה כולל הדירה. בכוונתי למכור את הדירה ולקנות לי דירה חדשה. האם לאחר אישור קיום הצוואה הידוע בציבור שלה (מתוך הנחה שהוא אכן "ידוע בציבור") רשאי להתנגד ליציאה מהדירה ולמנוע ממני את מכירת הנכס ?

RE:
פייטלוביץ - ברוך משרד עו"ד

בן הזוג יכול להתנגד ולהגיש תביעה ובה לטעון כי הוא זכאי למחצית הרכוש שכן הם ניהלו יחסים של ידועים בציבור אך צריכה להיות לו הוכחה של רצון שיתוף.

RE:RE:
שול
שולי

אז אני מבינה שאיציק לא יכול למכור את הדירה למרות שיש לו צוו קיום צוואה שאימו הורישה לו את הדירה במלואה ? והידוע בציבור זכאי למחצית הדירה למרות שהיא לא רשומה על שמו ?

RE:RE:RE:

איציק יוכל לפנות לבית משפט בטענה כי הוא ידוע בציבור ומגיע לו איזון משאבים עם זכויות אימך, השאלה האם טענה זו תתקבל תלויה בגורמים רבים.