נינט

מה הזכויות של ידועה בציבור?

שלום עברתי לגור עם חבר שלי בדירה שלו. הדירה רשומה על שמו אני נכנסת לקשר הזה בלי נכסים או כסף. אנחנו לא מתכוונים להתחתן אבל רוצים להקים ביחד משפחה. עד כמה שידוע לי גם אם אנחנו לא נשואים יש לי זכויות כמו של אישה נשואה כידועה בציבור שלו השאלה היא מה זה אומר מבחינת הדירה במקרה של פרידה בעתיד? האם יהיו לי זכויות כלשהן בדירה אם לא נחתום על הסכם ממון? האם הזכויות שלי יהיו כמו של אישה נשואה במקרה של פרידה? האם לטובתי עדיף שיהיה הסכם ממון? מה קורה איתי במקרה שהוא מקבל ירושה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד עדיאל ברוך

אם אכן תתחתנו ותביאו ילדים ויהיו נישואים ארוכים יחסית... תגורו בדירה הספצפית הזו... תעשו בה שיפוץ וכדומה ועוד פרמטרים נוספים... אז במקרה של פרידה אכן תהי זכאית לחלק יחסי בדירה. (האם יש משכנתא על הדירה?) מומלץ לחתום על הסכם ממון שמבטיח לך חלק בדירה בהתאם לזמן בו תהיו יחד מספר ילדים וכיוצ"ב ירושה שבן זוג מקבל ואינו משתף עם הצד השני היא שלו בלבד. עו"ד עדיאל ברוך - מומחה לדיני משפחה וירושה