סמדר

ידועים בציבור כן או לא?

אני ובן זוגי יחד מעל שנתיים. אין בינינו שותפות כלכלית. לבן זוגי 2 ילדים מנישואים קודמים (קטינים). גם לי יש ילדה מנישואים קודמים (קטינה). ילדיו של בן זוגי אינם מודעים כלל לקשר בינינו, אינם מכירים אותי ואני איני מכירה אותם. לבן זוגי דירה שהוא שוכר, וגם אני שוכרת דירה בנפרד. אולם בפועל, בן זוג חי איתי ועם הבת שלי בדירה אותה אני שוכרת, אם כי אינו משתתף בהוצאות הכרוכות באחזקת הדירה (הווה אומר ארנונה, מיסים וכו) ונמצא בדירה שלו רק כאשר הוא נפגש עם ילדיו. לאחרונה רכשתי דירה חדשה, אליה אני עתידה להיכנס בעוד מספר חודשים. בהנחה שאנחנו ממשיכים את המצב הקיים, הווה אומר שעדיין אין בינינו שותפות כלכלית, והוא ממשיך להחזיק בדירה השכורה שלו (אין לו כרגע דירה בבעלותו), אבל הוא חי בפועל בבית שבבעלותי: האם במצב של פרידה הוא יכול לתבוע ממני חלק מן הדירה ששייכת לי? האם העובדה שהוא גר אצלי בבית (ללא השתתפות בעלות המחיה ובתשלום החובות על הדירה) מקנה לו זכויות של ידוע בציבור?

item.Author מנהל הפורום עו"ד עדיאל ברוך

מומלץ לערוך הסכם לחיים משותפים בו תחריגו ממאסת הנכסים את הנכסים שלכם וכך תמנעו בעתיד מתביעות מיותרות. בעלות נמוכה יחסית לניהול תיק בבית המשפט על הרכוש תוכלו לערוך הסכם שיחסוך לכם הרבה זמן כסף ומשאבים בעתיד. עו"ד עדיאל ברוך מומחה לדיני משפחה וירושה 646-9603(052)