רבקה

בן זוגי מסרב לכתוב צוואה, האם יגיע לי חלק מהירושה או שהכל יילך לילדיו?

אני חיה עם בן זוגי שמבוגר ממני ב-11 שנה ב-6 השנים האחרונות. לשנינו מדובר בפרק ב' ולשנינו ילדים מבני זוג קודמים. אין לנו ילדים ביחד. בן זוגי מסרב לכתוב צוואה. האם לאחר מותו יגיע לי חלק מהירושה או שילדיו יקבלו את הכל?

יעל ורד, עו"ד

שלום רב' חלקך בירושה לאחר מותו יהיה רק על רכוש משותף שנצבר במהלך 6 השנים, כמו כן תהיי זכאית לקיצבת פנסייה ושארים. ניתן יהיה לתבוע מזונות מהעיזבון. יעל ורד, עו"ד

עו"ד יעל ורד

שלום רב לאחר מותו באין צוואה הנך זכאית למחצית מהרכוש והזכויות שנצברור במשך החיים המשותפים כמו כן הנך זכאית למזונות מהעיזבון. בכבוד רב עו"ד יעל ורד