רבינסקי עמירה

זכויות פנסיה של ידועה בציבור

מדובר באשה שחיה עם בן זוג כידועה בציבור בנשך 10 שנים ללא הסכם. הוא נפטר והיא מבקשת להגיש תביעה לפנסיה מקרן פנסיה בה היה המנוח מבוטח. הבעיה היא שהיע הצהירה שנים לביטוח הלאומי שהיא אם חד הורית שאין לה בן זוג. האם ניתן להגיש היום תביעה לבית הדין לעבודה לקבלת פסק דין הצהרתי שהיא ידועה בציבור ולא לצרף את הביטוח הלאומי ?

יעל ורד,עו"ד

שלום רב' ניתן לתבוע את קרן הפנסיה לבד בנוסף לבקשה להכרה כידועה בציבור. אינך צריכה לצרף את הביטוח הלאומי. קרן הפנסיה יכולה לבקש לצרף את הביטוח הלאומי. בכבוד רב' עו"ד יעל ורד