אירה

מניעת תביעת רכוש של ידועה בציבור

קרוב משפחה שלי חולה במחלת הסרטן, מצבו אינו כשורה ובקו בריאות לא יציב עקב התרופות והטיפולים שעובר. יש לו חברה מזה כמה חודשים, הם אינם גרים יחד אך במשך תקופת אישפוזו בבית חולים היתה איתו כמעט כל יום ומידי פעם אף ישנה בבית החולים לידו. חברתו מעוניינת להתחתן למרות מצבו הקשה והוא מסרב. הבעיה היא שהיא מאוד לוחצת בעניין החתונה-דבר המעורר חשד רב. האם היא יכולה לתבוע כידועה בציבור ולדרוש רכוש שיש לו כגון: בית, רכב וכו'? מה צריך לעשות על מנת למנוע דרישות ממוניות כלשהן על ידה?

יעל ורד עו"ד

שלום רב ניתן לעשות בינהם הסכם רגיל או של ידועים בציבור. חובה עליו לכתוב צוואה מפורטת ולהדגיש שהם אינם ידועים בציבור.