יעל

פנסיה לידועה בציבור שבן זוגה אלמן של עובדת מדינה

אני ובן זוגי כבר 10 שנים ביחד גרנו ביחד תקופה והפרדנו בתים. הוא פנסיונר של צה"ל ומעוניין להודיע לצה"ל שאני הידועה בציבור שלו אולם נאמר לי שיאבד את הפנסיה של אשתו שנפטרה שכן היא עבדה בשרות התעסוקה. האם נכון?

עו"ד יעל ורד

שלום רב, עקרונית כל עוד ואין נישואין אין איבוד של זכויות הפנסיה במקום עבודה. צריך לבדוק את התקנון בקרן הפנסיה של האישה המנוחה . בביטוח הלאומי לאחר פסק דין חדש הפסיקו לשלם קיצבת שארים ברגע שיש מעמד של ידועים בציבור. בכבוד רב' יעל ורד, עו"ד