ב.

סיום סטטוס "ידועים בציבור" לאחר רישום במשרד הפנים.

שלום עו"ד יעל, חבר ישראלי וחברתו (לא יהודייה, מחול.) רשומים כידועים בציבור כבר מעל לשנה ובקרוב יגיעו למשרד הפנים שוב, לחידוש מעמד זה. 1.הידוע בציבור רוצה להתקבל לקהילה\אירגון כרווק. א. האם עליו להכריז שהוא אינו ידוע בציבור לפני שהוא מבקש להתקבל לאותה מסגרת ? ב. כמה הסטטוס הזה קושר אותו מול הסכמים שונים מול מערכות אחרות ? 2. נניח והם לא ירצו להיות מוגדרים כידועים בציבור כמה חודשים לאחר החידוש (יש לציין שאין בינהם שום הסכם ואין רכוש משותף). א.האם יצטרכו להודיע על כך ? ב.האם יש תהליך שצריך לעבור חוץ מאשר היפרדות פיזית בינו לבינה? ג.האם כדאי שיחתמו על מסמך שאומר שהם כבר לא ביחד ואין להם דרישות אחד מהשני ולא יהיו בעתיד ? אני יודע שיש המון סימני שאלה בשאלותי , אבל אם תוכלי לשפוך קצת אור בעניין אני אודה לך מאוד. תודה גדולה וגמר חתימה טובה.

עו"ד יעל ורד

שלום רב, חובה להכריז על כניסה למסגרת או בהתחייבות להסכמים כידועים בציבור רק בתנאי שיש התחייבות כספית או הטבה שניתנת למי שחי לבד או אין לו ידוע בציבור. לגבי כל שאר ההתחיבויות ניתן לרשום רווק. חובה להודיע למשרד הפנים ברגע שנפרדים. מומלץ מאוד לרשום מסמך פרידה ועל אי דרישות בעתיד משום שהפסיקה מעניקה זכויות כגון מזונות משקמים לידועה בציבור בזמן פרידה. בכבוד רב' יעל ורד, עו"ד