אלכס

מגורים משותפים רק בסופי שבוע - ידועים בציבור?

שלום, אימי גרושה ומזה מספר שנים מקיימת קשר עם בן-זוג, מידי סוף שבוע הוא מגיע לדירה בבעלותה ושוהה שם במהלך סוף השבוע בלבד (לפעמים לילה אחד, לפעמים שניים), במהלך השבוע הוא גר בדירה בבעלותו. אין בינהם כל הסכם בכתב. אימי מבצעת את כל הקניות לבית בעצמה ואין בינהם שיתוף בתחום זה, אין גם חשבון בנק משותף או שום רכוש משותף כלל. מצב זה נמשך כבר מספר שנים. האם במקרה של פרידה או חס וחלילה פטירה של אימי עומדות לבן הזוג זכויות בדירה של אימי? האם עומדות לשניהם זכויות ברכושו זה של זו (הדירה שבבעלתו, חשבונות בנק, פנסיה וכו')? מה יש לעשות במצב כזה? במידה והוא לא ירצה לעשות הסכם, האם יש דרכים נוספות, מידע כלשהו שיש לתעד או משהו דומה על מנת שיהיה אפשר להוכיח הפרדה רכושית בבוא היום? כרגע המצב בינהם על מי מנוחות אך הם מבוגרים ואין לדעת מה יוליד יום ואני מעדיף להקדים תרופה למכה ולא להיכנס למלחמות ירושה מיותרות בעתיד. תודה ויום טוב.

עו"ד יעל ורד

צהריים טובים, הדרך הטובה ביותר היא לערוך הסכם, באם לא חובה שאמך תעשה תעשה צוואה לגבי כל רכושה. בכבוד רב' עו"ד יעל ורד