משה

ידועים בציבור - מזונות וחובות משותפים

1. האם בית המשפט דן במיקרים של ידועים בציבור זהה לחלוטין כבזוג נשוי בעיניין משמורת משוטפת או שיש בהדל. 2. האם בנושא תשלומי חובות משותפים ניתן ו/או רצוי לשלם חובות בטרם קבלת החלטה חד משמעית של בית המשפט בנושא החובות. ולחדד את השאלה נגיד והאישה שילמה את חובה במקום ספציפי האם לשלם את החלק שלי באותו מקום או לא.

עו"ד יעל ורד

ערב טוב אין הבדל עקרוני בענין משמורת משותפת בין ידועים בציבור וזוגות נשואים. העיקרון המנחה הוא טובת הילד והאם מתקיימים התנאים למשמורת משותפת כגון מגורים, הסכמות בין ההורים וגילו של הקטין וכן חוו"ד גורם מקצועי. לגבי החובות, באם החובות הצטברו בתקופת החיים המשותפים ואין הסכם ממון, העיקרון הוא שיתוף בנכסים ובחובות יעל ורד, עו"ד מתנצלת , משום שהגבתי באותו יום אך רק היום הסבו את תשומת ליבי שהתשובה לא נשלחה.

משה

האם במדינת ישראל יזכה האב כמישמורן ראשי רק במקרה שהצליח האב להוכיח שהאם בלתי שפויה בנפשה? או שניתן להשיג משמורת כאב על הילדים גם כאשר מוכיח האב סיבות פשוטות יותר מדוע הוא עדיף בגידול הילדים על האם עם כן מהם הסיבות שיצדיקו העדפה של אב על האם ע"מ שבית המשפט יגיע להחלטה כזאת?