אריק

צוואה - פטור ממס במכירת דירת מגורים.

שלום לכם שאלתי היא - צוואה בה יש דירת מגורים אחת והיורשים אינם עומדים באחת הדרישות לפטור ממס בגין מכירת הדירה לפי סעיף 49ב(5 ) קרי איש מהם אינו בן הזוג, צאצא של בן הזוג ,או בן הזוג של הצאצא . היורשים הנם מקרבה שניה .האם קיים סעיף אחר לפטור ממס בגין מכירת הדירה בהם יוכלו להשתמש? היורשים אינם מעונינים לערוך ביניהם חלוקה מקדמית של העזבון בדרך אחרת . בתודה על תשובתכם.

עו"ד אתי סדיס

אריק שלום קיימים סעיפי פטור רבים נוספים אשר היורשים יכולים להשתמש בהם בעת מכירת דירה, סעיפי פטור אלה עומדים לרשות כל אזרח המעוניין למכור דירה והכל לפי נסיבותיו האישיות של אותו אזרח. הבחירה של סעיף פטור מסויים על גבי סעיף פטור אחר היא מאד חשובה ומשמעותית מבחינת תכנון המס של המבקש ולכן זו היא החלטה שיש לקבל לאחר התייעצות מעמיקה יותר עם עורך דין.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ניהול עיזבונות