אפרת

זכויות עובדת בהריון

שלום, אני מעסיקה עובדת מחודש מרץ 2013, לאחר חודש הודיעה שהיא בהריון, לאחר מספר שבועות ביקשה לרדת במשרה לחצי משרה, הסכמתי, המשיכה להתלונן בפני ובפני העובדות שזה מאוד קשה לה גם חצי משרה, העבודה היא פיזית עם ילדים והיא סובלת. כמעט כל יום ביקשה לצאת מוקדם וכך עבדה פחות ופחות. בחודש אוגוסט היינו בחופשה ובספטמבר התחלנו שנה עם מעט ילדים, המשכתי להעסיק אותה בצורה חלקית ביותר בהתאם לצרכי הגן ולקושי שהעלתה קודם לכן. היום התקשרה וביקשה לחזור לחצי משרה שכן היא מרגישה יותר טוב, כאמור ם אני זקוקה לפחות עובדות כל יום ושאר העובדות שעובדות שנים צמצמו את היקף המשרה ואני לא יכולה לחזור אחורה רק כי כעת היא יכולה לעבוד יותר. מייד קיבלתי מכתב מעין תביעה על הרעת תנאים בהריון. כיצד ממשיכים מכאן , לצערי כל השיחות התנהלו בעל פה אבל לפני שאר הבנות שעובדות. אשמח לעצה התחלתית והבהרת המצב המשפטי עד כמה שניתן על פי הפרטים שמסרתי.

אתי חסיד, עורכת דין

חוק עבודת נשים קובע מגבלות ואיסורים לגבי פיטורי אישה בהריון שעבדה לפחות חצי שנה או פגיעה בהיקף משרתה באופן שמקטין הכנסתה אך ורק אם הפיטורים או הפגיעה בשכר נגרמו עקב ההריון. אולם גם אם העובדת לא עבדת לפחות חצי שנה, כמו במקרה הנ"ל, חוק שוויון ההזדמנויות בעבודה אוסר על הפליית אישה בהריון. כלומר, עובדת שלא מלאו חצי שנה לעבודתה , ואינה מוגנת על ידי חוק עבודת נשים, יכולה לתבוע על הפליה מכוח חוק שוויון ההזדמנויות בעבודה, שם ניתן לתבוע נזק לא ממוני של עשרות אלפי שקלים. אני מציעה לך לפנות לייעוץ משפטי על מנת להגיש בקשה להיתר למשרת התמ"ת.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ייעוץ למעסיקים