נדב

נסעתי בלי ביטוח ומישהוא שנסע איתי נפגע - מה עושים ?

שלום. נסעתי באופנוע שלי בלי ביטוח. לא שילמתי ביטוח כי לא היה לי כסף לשלם ביטוח. נסע איתי חבר שלי על האופנוע. היינו מעורבים בתאונה שבה אני הייתי אשם. הוא שבר את היד, ועכשיו הוא רוצה פיצוי. מה עושים ?

קרן ברק, עורכת דין

שלום נדב. לצערי אינני אשת בשורות. במקרה זה, ולאור העובדה שאינך מבוטח, חברך יצטרך לתבוע את קרנית, שהיא חברת ביטוח ממשלתית המשלמת פיצוי לנפגעי תאונות דרכים במקרה שאין ביטוח (כמו במקרה שלך או בתאונות פגע וברח). בהקשר הזה, חבר שלך לא צריך לדאוג - יש מי שיפצה אותו באופן מלא. אתה לעומת זאת, צריך לדאוג. לאחר שקרנית תסיים לשלם לו, היא תתבע אותך בעבור כל הכספים שהיא שילמה לו וכן עבור הוצאותיה. תוכל כמובן להתגונן בפני תביעתה של קרנית, אך הוויכוח היחידי יהיה לעניין גובה הנזק.