טל ידיד

מתקן לא תקני תביעת העיריה

שלום רב בני בן ה7 נפל ממתקן בגינת השעשועים. לדעתי, המתקן ממנו נפל הוא בגדר רשלנות כי הרשת שמהווה חלק ממנו בעלת חורים רחבים מדי (ומאחד מהם נפל בני) מה עלי לעשות? האם אני יכולה לתבוע את העיריה על רשלנות? איך אני מוכיחה שהמתקן לא נבנה בהתאם לתקני בטיחות? כמו כן, הילד מבוטח בביטוח תלמידים מטעם בית הספר. נאמר לי שהביטוח תקף גם אחרי שעות בית הספר. האם אכן כך? אם כן למה זכאית מטעם הביטוח? תודה טל

item.Author מנהל הפורום עו"ד משה תבו

שלום לך. שלום לך. ככל והילד ניזוק כתוצאה ממתקן בגינת שעשועים, יש באפשרותך לתבוע ככל ותוכלי להוכיח כי העירייה התרשלה בבבניית המתקן או בתחזוקו וכו'. כדי להוכיח שהמתקן אינו עומד בתקני הבטיחות, יש באפשרותך לפנות למכון התקנים או לשכור שירותיו של מומחה בטיחות אשר יבדוק את המתקן ויעריך תקינותו. בנוגע לביטוח תלמידים: ככל ולילד נגרמה נכות צמיתה של 5% נכות ומעלה, יש באפשרותך לתבוע את ביטוח התלמידים של בית הספר שכן, הוא תקף 24/7, גם בזמנים בהם הילד לא שהה בבית הספר. בכדי לבדוק במה את זכאית, יש לעיין בפוליסה מבית הספר ולבדוק את הסכומים המצויינים בה. בהצלחה ובריאות!