טלי

מעבר מעו"ד

שלום, אני מיוצגת אצל עו"ד מסוים ורוצה לעבור לעו"ד אחר בשל התנהגות מזלזלת מצידו. בחוזה עליו חתמתי, היה סעיף בו נכתב, כי במידה ואני מחליטה לנתק עמו את הקשר, אני מחויבת לתת לו בין 3-5 אחוזים מסכום התביעה העתידית. אינני מעוניינת לשלם לו את הסכום הזה, האם הוא יכול לעכב לי את התיק, או לתבוע אותי? ואם כן, האם הגשת תלונה עליו יכולה לסייע לי להשתחרר ממנו מבלי לשלם את האחוזים הנקובים בחוזה? תודה רבה, טלי.

מרק לייזרוביץ, עורך דין

שלום טלי, צר לי שאת לא מרוצה מעורך דינך. בדרך כלל בתי המשפט אוכפים את ההסכמים שנחתמו אלא אם תצליחי להוכיח שהוא באמת לא עשה כלום. אם הוא אכן פעל בתיק - לדעתי מגיעים לו כספים ואם הסכמתם על פיצוי מוסכם בשיעור של 3-5% זה מה שהוא יקבל בבית המשפט. עם זאת, ובהנחה והמדובר בתאונת דרכים, הרי שלא תצטרכי לשלם לעורך הדין החדש יותר מאשר השלמה ל -11% או 13%. עורך הדין יכול לתובע אותך ולפי כללי לשכת עורכי הדין (סעיף 88) יכול גם לעכב את המסמכים למשך 3 חודשים. הגשת תלונה עליו לא תסייע במישור של תשלום שכר הטרחה.