משפטי– זאפ
משפטיפורומיםצו מניעהצו עיכוב יציאה מהארץ

מנהלי הפורום

גיא הרשקוביץ, משרד עורכי דין ומגשרים

גיא הרשקוביץ, משרד עורכי דין ומגשרים

בוגר המכללה למינהל – מקים ושותף במשרד. המשרד עוסק בתחום הרחב של המשפט המסחרי לרבות בליווי ויעוץ רכישת נכסים ו/או במכירתם, עריכת הסכמים מסחריים ועריכת חוות דעת מסחריות ומתן ייעוץ משפטי שוטף. בנוסף, משרדנו מספק ללקוחותיו שירותים משפטיים בתחום דיני התאגידים לרבות סיוע בהקמת חברות ושותפויות, עריכת הסכמי מייסדים ושותפויות, עריכת הסכמי מכירת / רכישת מניות, הקצאת מניות, הסכמים בין בעלי המניות והסכמי הלוואה.

קביעת פגישה
0539374036
חזרה לפורום

צו עיכוב יציאה מהארץ

אור
אורן

שלום, אני גרוש, משלם מזונות בהוראת קבע לגרושתי בתאריך מדוייק כל חודש כבר שנתיים. לפני חודשיים אושר ההסכם שלנו בבית משפט ואני מעביר את הסכום הנדרש בהוראת קבע. היחסים בינינו גרועים ביותר וגרושתי מתנקלת ככל הניתן. אני אמור לנסוע בעוד חודש לחו"ל ואני חושש שכשהיא תגלה היא תפעל להוציא לי צו עיכוב יציאה מהארץ. האם היא יכולה לעשות זאת סתם ככה? הבנתי שאני יכול לערער אבל אם היא מוציאה את הצו בסמוך לטיסה, קודם כל הולך לי הכרטיס... תודה

RE:
עיד
עידית פוליבודה, עו"ד

שלום רב, בנסיבות המתוארות אף אם גרושתך תגיש בקשה להוצאת צו עיכוב יציאה מהארץ נגדך יהא עליה לבסס הבקשה על תשתית ראייתית המעידה על חשש ממשי שתצא ולא תחזור. מהנסיבות שאתה מתאר עולה שאתה משלם באופן סדיר וקבוע את התשלומים ולפיכך אין תיק הוצל"פ פתוח נגדך ואין לה עילה להגיש את הבקשה. אף אם בקשה כזו תוגש תהא לך הזכות להגיב ולבקש את ביטול הצו ובמקרה הכי גרוע תאלץ לתת לביהמ"ש ערבויות (לרוב ערבים) שיערבו לחזרתך לישראל. מקווה שלא תגיע לכך. חופשה מהנה !