דוד

עסק מתחרה של עובד לשעבר

היי עובד לשעבר שלי, מתברר לי הקים עסק שמתחרה בעסק שלי, ופונה לאותם לקוחות מרכזיים שלי, כיצד אני יכול להוציא לו צו מניעה והאם אני זכאי לפיצוי בגין השימוש שהוא עושה במידע שלי

גיא הרשקוביץ, עו"ד מנהל הפורום

דוד שלו ובוקר טוב, ראשית תודה על שאלתך, היא חשובה מאוד ויש כמה היבטים שיש לברר, האם העובד היה חתום על הסכם העסקה שכלל סעיף תחרות ואי סודיות, מתי העובד סיים לעובד אצלך והאם פוטר או התפטר, מכל מקום אבהיר, כי בתי המשפט קבעו כבר שרשימת לקוחות היא סוד מסחרי, שעל פניו השימוש שעושה בה העובד שלך אינו כדין, חשוב לזכור, כי נטל ההוכחה הוא עליך, וכלל שתוכיח תהיה זכאי לפיצוי, מוצע לפנות להמשך פרטים ובדיקה בדרכים המקובלות.