שלום

שאלה

שלום היתי מקבל פנסיה נכות אבל החברה הפסיקה לשלם לי כי בחוות דעת של המומחה מטעמה אמר שאני מסוגל לעבוד בגלל זה נאלצתי למשוך כספי התגמולים כי לא היה לי הכנסה ולא ערערתי השאלה היא היום לאחר שהפוליסה הופסקה ומשכתי את כספי התגמולים יש מקום לערער או לעשות משהו תודה

עו"ד אבנר בן חיון

שלום רב בעקרון משיכת כספים מקרן הפנסיה מפסיקה את הזכאות לפנסיות שונות מהקרן (נכות שאירים או זקנה, לפי הענין). לכלל הזה קימים מספר חריגים- האם מדובר בקרן פנסיה חדשה או ותיקה. בקרן ותיקה כל משיכה מפסיקה זכאות בקרן פנסיה חדשה - משיכת כספי הפיצויים אינה מפסיקה זכאות (היא מקטינה את היתרה הצבורה שממנה תיגזר פנסית הזקנה בהתאמה). משיכת כספי התגמולים- מפסיקה את הזכאות לפנסית נכות ושאירים (זקנה כאמור נגזרת מהיתרה הצבורה בקרן שנותרה ככל שנותרה). אי מימוש הזכות עומדת לרועץ. ישנם מצבים שבהם הוכרה, זכאות להחזרת כספים, לאחר זמן קצר ממועד המשיכה בהנחה שהיתה כאן טעות מהותית, על מנת למצות את בירור הזכאות לפנסית נכות - אך זהו חריג שבעקרון קרן הפנסיה מן הסתם לא תסכים לו לנוכח עקרון הסופיות

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה