טובה

אובדן כושר עבודה +פנסיית נכות

בעלי מקבל מחברת ביטוח אובדן כושר עבודה במקרה גם קרן הפנסיה שלו באותה חברה האם מגיע לו פנסיית נכות מקרן הפנסיה הוא מוכר 91 אחוז ביטוח לאומי והוא בן 62

עו"ד אבנר בן חיון

זכאות לפנסית נכות מקרן פנסיה הינה בהתאם לתקנון הקרן. ככלל תקנון קרן פנסיה חדשה קובע כי זכאות לנכות תהיה ככל שהעמית היה במעמד פעיל במועד הנכות וככל שרופא הקרן / וועדה רפואית של הקרן קבעה כי העמית עונה על הגדרת המונח 'נכה' כפי שהוא בתקנון (אלה עיקרי התנאים קיימים תנאים נוספים של תקופת אכשרה למחלה קודמת אולם אלה נלווים לכלל העיקרי שציינתי) . לכן, על מנת לבדוק את התשובה לשאלתך יש להגיש לקרן הפנסיה בקשה לתשלום פנסית נכות. קרן הפנסיה תנחה אותה בנדרש לצורך ההגשה. יש לשים לב כי קיימת זכאות לערעור על החלטת רופא הקרן / וועדה רפואית כפי שקבוע בתקנון הקרן וכפי שהקרן תציין במכתב אישור / דחית הבקשה. בהצלחה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה