ריטה

פיצויי פיטורין וחזרה לעבודה

שלום רב עבודתי הופסקה בשל סיום חוזה בתאריך 15.7.13 בתאריך 10.11.13 החלטתי למשוך את כספי הפיצויים המגיעים לי אני מבינה כי קיימת תקופת צינון של 6 חודשים לשכירים במידה והמעסיק יציע לי לחזור אליו האם הספירה של חצי שנה ,היא מיום סיום העבודה או מתאריך שליחת הטפסים לחברת הביטוח? תודות

אילן

עורך הדין בן חיון התבלבל בתשובתו . מתנצל בשמו . הספירה הינה 1/2 שנה ממועד עזיבת המעסיק ( מועד ניתוק יחסי עובד מעביד ) ולא ממשיכת הפיצויים בפועל מהקופות. המלצת אגב - אל תמשכי את הפיצויים אלא אם חסר אוכל בבית . הפנסיה יורדת לכמעט 50% ממה שהיה צפוי . כל טוב לך

עו"ד אבנר בן חיון

ריטה שלום בעקרון מומלץ מאוד כי לא תבוצע משיכת כספים ממוצר פנסיוני - ללא קבלת יעוץ פנסיוני פרטני. משיכת כספים מקרן פנסיה / ביטוח מנהלים / קופת גמל- הינה בלתי הפיכה ועלולה לגרום נזק משמעותי, וברוב המקרים בלתי הפיך, לזכויות הפנסיוניות - ובכללן הזכות לקבלת פנסית זקנה בגיל פרישה, או שמירה על כיסוים ביטוחים לקבלת פנסית נכות או פנסית שאירים מהמוצר הפנסיוני. קבלת יעוץ פנסיוני על ידי בעל רשיון (משוק פנסיוני (שהואסוכן ביטוח או עובד של הגוף המוסדי) או על ידי בעל רשיון אובייקטיבי - יועץ פנסיוני)- מעניקה לך תשתית של ודאות מסוימת לכך שעשית בחירה נכונה וזאת בהתבסס על תקופת החסכון הפנסיוני, סוג המוצר הפנסיוני, קיומם של חסכונות פנסיונים נוספים או אמצעים נוספים אשר אמורים לשמש כמקור הכנסה בעת זקנה וכיו"ב. בכל מקרה לשאלתך- הכלל שנקטת בו - ההמתנה של ששה חודשים ממועד סיום העבודה - רלוונטי למיטב ידיעתי, רק לגבי כספי תגמולים שהופקדו ברכיב התגמולים במוצר הפנסיוני - עד לשנת 2000. לגבי כספים שהופקדו לרכיב התגמולים במוצר הפניסוני לאחר מועד זה - כלל זה אינו רלוונטי ויחולו לגביו כללי המס הקימים (הינו, כספי תגמולים שהופקדו עד לסוף שנת 2007 - ניתנים למשיכה כסכום חד פעמי בניכוי המס או במקרים הסוציאלים הנקובים בתקנות מס הכנסה (כללים לאישור ולניהול קופות גמל)- שהם בעיקרם- הכנסה שאינה עולה על שכר המינימום, מצב רפואי, נכות וכיו"ב כמפורט בתקנות). לגבי כספי תגמולים שהופקדו לאחר שנת 2008 - ניתן למשכם רק בגין פרישה באמצעות העברתם לקופה משלמת לקצבה (אם הם אינם מופקדים שם - לענין זה קופ"ג משלמת לקצבה הינה קרן פנסיה או ביטוח מנהלים קצבתי) ורק באמצעות קבלת קצבה גם לכל לזה קימים חריגים בכל מקרה מומלץ להיוועת בענין זה כאמור עם בעל רשיון (ניתן גם לפנות לגוף המוסדי המנהל את תכנית הפנסיה ולקבל שם הכוונה) בברכה, אבנר בן חיון, עו"ד

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה