אלמונית

הקריטריונים של קרן פנסיה להכרה בנכה כזקוק להשגחה

מדובר בקרן פנסיה מבטחים החדשה ,לפי התקנון הקרן מכירה בנכה כסיעודי ככל שהוא זקוק להשגחה , ובתקנון רשום שהקרן נשענת על "השגחה" כפי הגדרתה בסעיף 223 לחוק הביטוח הלאומי . שאלתי היא: מה הם הקריטריונים לפיהם הקרן בוחנת הזדקקות ל "השגחה" ?? האם רק השגחה הנובעת ממחלת הדמנציה מהווה קריטריון המוכר ע"י הקרן? או שהקרן יכולה להכיר בצורך בהשגחה , גם ביחס להשגחה הנובעת ממחלת נפש כגון סכיזופרניה? מה הם הקריטריונים לפיהם קרנות הפנסיה בוחנות צורך בהשגחה? תודה רבה

עו"ד אבנר בן חיון

רופא מטעם הקרן / וועדה רפואית של הקרן בוחנת את הקריטריונים. יש לפנות אל הקרן על מנת לבדוק כיצד בדיוק

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה