בתי השקעות הטעו אותנו בתשואות
שלום, לפני כחודש הגיעו אלינו הביתה לפגישה סוכני ביטוח שהציעו לאבא שלי לשים את כספו בתיקון 190 (משהו כזה?) בכל מקרה הם פירטו לו הטבות מס ועוד דברים שאני פחות מבין בהם. מה שאני כן מבין בו זה נתונים ומספרים, אני התמקדמתי בתשואות ושם הם סירבו להציג לי תשואות חודשיות וטענו שמותר להם להציג רק 12 חודשים אחרונים... ומה היה קורה אם היינו נפגשים ביולי או ביוני? איזו מין אינדיקציה זאת? אחרי חיפוש באינטרנט מצאתי איזה כתבה בנושא : https://lirot.co.il/?p=2682 הם מתארים שם "שיטה" של בתי השקעות לבלבל אותנו בנושא התשואות.. שאלתי אליך, האם יש חוק ואכיפה בנושא שקיפות התשואות ללקוחות? האם אוכל לעשות משהו בנידון מולם? תודה רבה על העזרה!!
יש חוק ואכיפה מול חברות מנהלות. רשות שוק ההון ביטוח וחסכון. ניתן לפנות אליהם בתלונות על חברות מנהלות. ניתן גם לפנות אל הממונה על תלונות הציבור בחברה המנהלת. בכל מקרה נראה דווקא שהצדק עם סוכני הביטוח שבעצם הציגו לך תשואות כפי שמחייבים הוראות הממונה על רשות ההון ביטוח וחסכון. על מנת למנוע הטעיות, חייבה הממונה את הגופים המוסדיים להציג תשואה של 12 חודשים האחרונים לחודש הצגת התשואה. הם רשאים להציג תשואה גם עבור 3 שנים או תקופות אחרות. בכל מקרה להצגת תשואה של גופים מוסדיים אתה יכול ראות באתר גמל נט שבאתר האינטרנט של רשות ההון ביטוח וחסון במשרד האוצר. שם קיימת שקיפות מלאה של תשואות הגופים. כנ"ל אגב גם באתר האינטרנט של הגוף המוסדי עצמו
שאלות נפוצות:
תומר סיון