לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
נסים

אי תשלום לקרן הפנסיה

עבדתי בחברה כ 3 שנים. עד שנת 2012. עזבתי לחודש אחד. וחזרתי. נאמר לי שבגלל שלא ניתן להעסיק אותי באותה חברה. אז הועסקי בחברה אחות. . שהיא על פי רישום. בבעלות האב של בעל החברה הקודמת בה הועסקתי. למשך חצי שנה. ולאחר מכן הועסקתי בחברה בה עבדתי עד להפסקת עבודתי [לחודש] בפועל שתי החברות מנוהלות על ידי הבן שהוא המנהל הכללי ועל פיו יישק דבר בכל הנושאים. לאחר זמן מה נשלחה לי הודעה מחברת כלל שאני חייב סכומים שלא שולמו לקרן. הפניתי את תשומת לבו של המעביד לכך. בתחילה אמר שמי שעובד חצי שנה אינו זכאי להפרשות. לאחר תקופה בדקתי שוב והוא אמר שהתחשבנו על זה. ושאינו חייב לי כלום. היה ויכוח לא נעים. ולאחר תקופה באתי שוב בדרישה לטפל בגירעון זה ולהעביר לקופה או לי את מה שמגיע לי. שוב לא עזר. התחמק בטענה ששולם לי. אמרתי לו שהוא אפילו לא יודע את הסכום המגיע לי. ואיך בכלל התחשבנו על כך. בסופו של דבר אני מסיים ב 15.8.17 את עבודתי. והתעקשתי על נושא הפיגור בתשלום לקרן. והוא הסכים בסופו של דבר לשלם. כמובן התעקשתי על הריבית המגיע. והוא נאות לכך. השאלה האם מעבר לכך מגיע לי נושא ההלנה. ? ו/או לקופת הגמל.? ואם זה לקופת הגמל האם בסופו של דבר זה מגיע אלי.? בעת הפרעון. בפברואר 2018 אהיה בן 67. אודה על תשובתך

עו"ד אבנר בן חיון

בעת פיגור בתשלומים לקרן על המעסיק לשלם לקרן את דמי הגמולים וריבית פיגורים (לקרן ולא לעמית). פיצוי הלנה נקבעים על ידי בית הדין לעבודה בלבד- ובמקרים אלה במשורה. וככל שהם נקבעים הם משולמים לקרן ולא לידי העמית.

נסים

אבנר תודה על תשובתך המהירה והאם בסופו של דבר כספי הקרן מגיעים במלואם לעובד במועדם? [כולל פיצוי הלנה. באם ישולמו] בברכה רבה ותודה מראש

עו"ד אבנר בן חיון

בהתאם להוראות רשות שוק ההון - לתכנית שעל שם העובד בקרן יופקדו דמי הגמולים שהיו אמורים להיות מופקדים בצירוף הפרשי תשואה שכספים אלה היו אמורים לשאת בתקופת החוב, יתרת הכספים שנגבו בגין ריבית הפיגורים/פיצוי הלנה שמעבר לתשואה האמורה, משוייכים לכלל עמיתי הקרן (לא לחברה המנהלת).

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה