אתי

קביעת נכות של 50% ממבטחים מה המשמעות .

אני בת 60+ נמצאת בשוק העבודה משנת 1969 ועד אוגוסט 2013 למבטחים הצטרפתי באפריל 1975 ועד היום .התשלום למבטחים נעשה דרך המפעל שעבדתי מאפריל 75 ועד לאפריל 2008,המפעל פשט רגל ואז יצאתי לעבוד כעבור חודשיים של הבטלה אצל קבלן משנה שעובד עם חברת HOT . אני המשכתי באופן עצמאי מ-2008 עד עצם היום הזה לשלם למבטחים כ-1800 שח לחודש .מ-1982 עד היום מצב בריאותי בירידה כל הזמן באוגוסט השנה גופי בגד בי ולא יכולתי ללכת פניתי לרופא ואז נעשו לי בדיקות של מיפוי עצמות ונאמר לי כי אני סובלת מדלקת פרקים כמו כן בעיות בעמוד שדרה צווארי מ-C2-C7 ובעמוד השדרה תחתון L5-S1 ספונדילוליזיס דו צדדי וספונדילוליסטזיס דרגה 1 על רקע זה מודגמת היצרות קלה של תעלת השורש משמאל .לציין שהופניתי כבר בחודש מאי לרופא תעסוקתי וקבע כי אינני יכולה להמשיך לעבוד המעביד המשיך להעסיק אותי בלי שאדע כי זו עבירה על החוק ובאוגוסט לא יכולתי יותר ואז פניתי למבטחים ונשלחתי לוועדה רפואית שקבעה 50% נכות ושעליי להמשיך להפריש למבטחים ,ובמידה ואני לא מסכימה לקביעת הוועדה אוכל להגיש ערעור תוך 60 יום . שאלותיי הם : א. מה פרוש 50% אי כושר עבודה ב. למה עליי להמשיך להפריש למבטחים ומאיפה אשלם כל חודש 1800 שח אם אני בלי שום הכנסה מחודש אוגוסט 2013( המעט ימי מחלה ששילם המעביד נוצלו מזמן ) ג. האם יש אפשרות לכוון אותי לעורך דין שיוכל לטפל בנושא בהקדם .

עו"ד אבנר בן חיון

אתי שלום ראשית יש בהחלט לקבל יעוץ מעו"ד המתמחה בתחום החסכון הפנסיוני. חיפוש במאגרי המידע באינטרנט יכולים להוביל אותך למספר אפשרויות בתחום זה. מבלי לגרוע מהאמור, לשאלותיך: א. בביטוי 50% אי כושר עבודה - יש לדעת כי קרן פנסיה פועלת על פי תקנון כפי שהוא מעת לעת. התקנון הקובע הוא נוסח התקנון במועד הארוע המזכה. בהתאם לתקנון הקרן- אדם זכאי לפנסת נכות אם הוא עונה על הגדרת המונח 'נכה'. בעקרון נכה הוא מי שאיבד את כושרו לעבוד בעבודתו או בעבודה מתאימה אחרת וכו' בשל מצב בריאותי למשך תקופה העולה על 90 ימים (להגדרה המלאה נא פני לתקנון קרן הפנסיה של מבטחים הותיקה - המפורסם באתר האטינטרנט של מבטחים). הנכות בקרן הפנסיה הינה נכות תעסקותית. הואיל וקרן הפנסיה מיועדת לשמש תחליף למשכורת של העמית מהכנסותיו כעובד או כבעל עסק עצמאי, הרי שפנסית הנכות מיועדת להכנס לתוקף במצב שבו נגרמה פגיעה בכושר העבודה של העמית. בהתאם לאמור, קימת גם חלקיות נכות. נכה מלא הוא מי שאיבד למעלה מ-75% מכושר העבודה שלו. בהתאמה לכך גם חלקיות הנכות. כלומר- הוועדה הרפואית של הקרן בוחנת על המסמכים הרפואים והבדיקה וכו'- על פי רפואה תעסוקתית בין היתר, באיזה היקף של נכות האדם נמצא. כלומר כמה מכושר העבודה שלו נפגע. ב. הואיל והוועדה הרפואית קבעה לדבריך נכות של 50% הרי שנותרה לך היקף משרה שאת כן יכולה לעבוד בה, לפי קביעת הוועדה הרפואית, בהיקף של 50%. לפיכך על חלק זה - עליך לשלם דמי גמולים לקרן על מנת לשמור על זכויותיך. אי תשלום בגין חלק זה יכול להביא לפגיעה בזכויות הפנסיה (למקרה של החמרה בנכות או נכות מסיבה אחרת או במקרה של ח"ן פטירה, וכן לצמצום הצבירה לפנסית זקנה ולהקטנת המשכורת הקובעת לפנסית זקנה). לכן לאור כל האמור מומלץ לך להיוועץ בעו"ד בתחום זה וככל שנדרש לערער על ההחלטה לעשות זאת במועד שנקבע לך, וכמו כן, לשקול לבצע את תשלום דמי הגמולים בגין היקף המשרה 'הבריא' מאחל לך בריאות איתנה ורפואה שלמה

אתי

האם יש אפשרות שתייצג אותי בערעור ובמה זב כרוך . תודה מראש

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה