אלמונית

קרן פנסיה ואי מסירת מלוא מידע לגבי ענייני חישובי הקצבת נכות

קרן פנסיה קבעה לעמית המוכר אצלה כ 100% נכות אכ"ע הכנסה קובעת X אך לא מסרה לעמית בהודעתה באיזה סכום קצבה זה מזכה את העמית, חודשים רבים לאחר מכן קרן פנסיה הודיעה שסכום ההכנסה הקובעת ה-X אותו חישבה אינו נכון והיא תיקנה את סכום ההכנסה הקובעת (שעתה הינו Y והינו גבוה יותר מסכום ההכנסה הקובעת הקודם) שאלתי היא: 1. איך ניתן לבדוק שהקרן (שבגלל שהעמית 100% נכות משלמת לעמית כל התשלומים שצריך ריסק גמולים וכולי) שילמה לעמית מלוא הריסק והגמולים לשמירת מלוא זכויותיו בגין העדכון/התיקון שביצעה בהכנסה הקובעת? מה לדרוש מהקרן על מנת לבדוק זאת? 2. מה לדרוש מהקרן על מנת לקבל ממנה את אופן החישוב שביצעה על מנת לדעת איך הקרן הגיעה מסכום הכנסה קובעת לסכום הקצבה שאותה היא משלמת?

עו"ד אבנר בן חיון

פנסית נכות מחושבת לפי המשוואה הבאה: היקף נכות שאושר על ידי הוועדה הרפואית מוכפל בשיעור הכיסוי הביטוחי לנכות במסלול הפנסיה החל עליך מוכפל משכורת קובעת לפנסית נכות ושאירים משכורת קובעת לפנסית נכות ושאירים מחשובת לפי ממוצא שלוש המשכורת המבוטחות האחרונות או 12 האחרונות לפי הגבוה משכורת מבוטח היא מכפלה של הסכום שהתקבל בקרן בחודש החישוב באחוזי שיעור רכיבי התגמולים יש לבדוק מה הוא הסכום שהופקד מדי חודש בגין רכיבי התגמולים בתקופת חישוב המשכורת הקובעת והכפיל אותו בשיעו ר(אחוזי) של רכיבי התגמולים וזוהי המשכורת הקובעת ניתן לבקש פרטים אלה מקרן הפנסיה ולבדוק מול תלוש המשכורת עצמו

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה