אזרחית

הבהרה לתשובה

הפקדות רטרואקטיביות לקרן פנסיה כללית , לא מוגבלות לגבי תקופת ההפקדה וסכום חד פעמי. ראשית המון תודה על התשובה לגבי הפקדות רטרואקטיביות בקרן פנסיה חדשה. בהמשך ציינת שניתן לבצע הפקדות רטרואקטיביות לקרן פנסיה כללית שאינה מוגבלת לגבי תקופת ההפקדה , וקבלת הפקדה כסכום חד פעמי. שאלתי: האם הפקדות רטרואקטיביות אילו יקנו לעובדת ביטוח לפנסיית נכות או שארים מרגע ההפקדה הרטרואקטיבי? שאלה 2: נאמר לי ע"י סוכן ביטוח שבגיל 72 אין כיסוי ביטוחי למקרה אובדן כושר עבודה, נכות או מוות? האם זה נכון? בתודה מראש

עו"ד אבנר בן חיון

אכן, בהתאם לתקנון קרן הפנסיה מגדל-מקפת משלימה- במקרה שבו מבוטח משלם דמי גמולים לאחר גיל הפרישה החל עליו (גיל הפרישה בקרן פנסיה הוא עד גיל 67) , פג התוקף הכיסוי הביטוח לנכות ולשאירים (דמי הסיכון לא מנוכים) ובמקרה של נכות - יקבל העמית - פנסית זקנה ובמקרה של פטירה יקבלו שאיריו פנסית שאירים כשאירי מבוטח לא פעיל. הכלל הזה קבוע בגם בקרן הפנסיה המקיפה 'הרגילה' (הינו, לא הכללית) האמור הינו בהתאם לתקנון מקפת (יש לבדוק - לגבי התקנונים האחרים - אם כי מניח שהם מקימים עקרון דומה). לכן בהתאם לגילה של העובדת, אין למעשה, כך נראה משמעות, לגבי הכיסוים הביטוחים לנכות או שאירים (בקרן פנסיה! להבדיל אולי מביטוח פנסיוני בקופת ביטוח- שם יש לבדוק)- והסכום ילך לחסכון לזקנה בכל מקרה כאמור יש לבדוק את הנושא עם בעל רישון פנסיוני על פי נסיבות הענין

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה