אסתר

אבדן כושר עבודה בתוך ביטוח מנהלים

יש לי פוליסה ביטוח מנהלים שבה המעביד שילם 5% תגמולים ו2.2% אבדן כושר עבודה. בעקבות החוק החדש המעביד משלם כעת 6.5% תגמולים ורק 1% אבדן כושר עבודה. הבעיה שבגילי 51 האבדן כושר הינו 2.2% וזה לא מספיק רק 1%. תקרה הינה 7.5% והוא לא מוכן לשלם יותר. השאלה האם המעביד ששילם עד כה לאבדן כושר עבודה 2.2% חייב להמשיך לשלם למרות שזה יוצא יותר מ-7.5% או שזה נופל על העובד ?

עו"ד אבנר בן חיון

בהתאם להוראות צו ההרחבה לפנסיה חובה, המעסיק אינו מחויב לשלם בגין רכיב תגמולי המעסיק ועלות ביטוח אבדן כושר עבודה, גם יחד, יותר מ-7.5%. כך שנראה כי על העובד לשאת בגובה ההפרש

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה