מאיה

העברת פנסיה ותיקה לחדשה ע״י המעביד

לאבי הייתה פנסיה ותיקה משנת 91 (מרגע שעלה ארצה). בשנת 2002 החל לעבוד במקום חדש. מחיטוט בכל הדוחות השנתיים נודע לי כי המשיכו להפריש למבטחים הותיקה עד שנת 2004. בשנה זו החלו פתאום להפריש למבטחים החדשה. האם מהלך זה הנעשה ע״י המעסיק ללא ידיעה ואישורו של אבי פגע לו בפנסיה? ובמידה וכן, האם ניתן לתבוע ?

עו"ד אבנר בן חיון

מאיה שלום יש לבדוק את הנסיבות שבגינן שולמו הכספים למבטחים החדשה במקום למבטחים הותיקה. יתכן והיתה הפסקה העולה על שנתים בין מקום העבודה הקודם לבין מקום העבודה החדש (שהחל לעבוד בו בשנת 2002) שאז באמת לא ניתן להמשיך את הרצף במבטחים הוותיקה. ככל שיתברר שההפסקה בתשלומים למבטחים הוותיקה היתה שרירותית - כתוצאה מטעות של המעסיק - יש להעריך את הנזק שנגרם לאביך, ככל שנגרם (על פי ההפרש של צבירת הזכויות בין מבטחים הותיקה לבין מבטחים החדשה) ולדרוש זאת מהמעסיק.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה