טל

שאלה בנוגע להפרשות כספים

שלום, יש לי שאלה לגבי הפרשת כספים של המעסיקה שלי. היא טוענת שהיא מפרישה גם לפיצויין וגם ל"גמל". מה הכוונה ב"גמל"? האם הכוונה היא לפנסיה למעשה? או לקופת גמל נפרדת? ההפקדות הן ל"מנורה מבטחים פנסיה וגמל". תודה.

עו"ד אבנר בן חיון

הכוונה ככל הנראה היא הפרשה לקרן פנסיה. יש לבדוק מה המקור ההסכמי שחל על יחסי העבודה המחייב את ההפרשות לביטוח פנסיוני. ככל הנראה המקור הוא צו ההרחבה לפנסיה חובה המחייב את המעסיק לביטוח פנסיוני עבור העובד. ההפרשות לביטוח פנסיוני קבועות בצו ההרחבה והן כוללות שני חלקים: חלק עובד וחלק מעסיק. חלק העובד- הינו ניכוי ממשכורת העובד בגין רכיב "תגמולים" חלק המעסיק- כולל שני חלקים: תשלום בגין רכיב "תגמולים" ובנוסף תשלום לרכיב "פיצויים". כל הכספים האלה מופקדים לתכנית שעל שמך בקרן הפנסיה ונצברים שם. רכיב "הגמל" שאת מציינת הינו תשלומי התגמולים של העובד והמעביד ורכיב הפיצויים הוא תשלום המעסיק. הסכומים האלה נצברים ומיועדים לחסכון לפנסית זקנה כאשר תגיעי בשעה טובה לגיל זקנה. בנוסף התשלומים (בגין רכיבי התגמולים) "קונים" גם ביטוח למקרה ח"ו של נכות או פטירה (פנסית נכות ופנסית שאירים במקביל) ההפקדות לרכיב "הפיצויים" באות במקום חובת המעסיק לתשלום פיצויי פיטורים במקרה של סיום עבודה בנסיבות שמזכות בפיצוי פיטורים. וזאת בגין המשכורת שממנה נוכה רכיב הפיצויים, התקופה שבגינה נוכה רכיב הפיצויים ושיעור הרכיב הפיצויים.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה