חוק פנסיה חובה לעצמאים
שלום, בחודש מאי פתחתי עוסק פטור לעסק אינטרנטי קטן וניסיוני. לצערי השנה לא הצליח לי וההכנסות הכוללות שלי ב 2017 עומדות על 6,750 ש"ח, כאשר ההוצאות עומדות על פחות או יותר אותו סכום. קרן הפנסיה שלי נמצאת על ריסק זמני ושאלתי היא: בהינתן שההכנסות שלי ב 2017 עומדות על בין 0 לסכום של כמה מאות שקלים בודדים (חישוב של הכנסות פחות הוצאות), מה עליי לעשות כדי לצאת ידי חובה עם חוק פנסיה חובה לעצמאים? והאם אצטרך טופס מרואה החשבון שלי שמעיד על מה ההכנסה השנתית/חודשית שלי הייתה? תודה
יש לקבל ייעוץ פרטני מרוה"ח שלך. אולם כרקע כללי, חוק פנסיה חובה לעצמאיים, כשמו העממי, הוסדר במסגרת חוק ההתייעלות הכלכלית (תיקוני חקיקה ליישום המדיניות הכלכלית לשנות התקציב 2017 ו-2018), תשע"ז-2016 ותיקונים שנערכו במסגרת חוק זה בפקודת מס הכנסה ובחוק הפיקוח על שירותים פיננסיים (קופות גמל). חוק ההתייעלות הנ"ל קבע חובת הפקדות לקופת גמל לקצבה "בשל הכנסה חייבת בהפקדה". "הכנסה חייבת בהפקדה" – היא הכנסה לפי סעיף 2(1) או (8) לפקודה לאחר הניכויים שהותרו ממנה לפי כל דין ולפני הקיזוזים והפטורים שהותרו ממנה לפי כל דין, ולמעט תשלומים ממרכיב חיסכון למצב אבטלה; לעניין הגדרה זו, "ניכוי" – למעט ניכוי כמפורט להלן: (1) ניכוי לפי סעיפים 17(5א), 47 או 47א לפקודה; (2) ניכוי שהותר לפי סעיף 32(14)(ב) לפקודה;
סליחה אני לא הבנתי, השאלה שלי הייתה מה עליי לעשות כדי לצאת ידי חובה עם חוק פנסיה חובה לעצמאים בהינתן המצב שלי?
לכאורה לשלם. יש להתייעץ עם רוה"ח שלך
הכנסות פחות הוצאות במקרה שלי מגיע לסכום של בין אפס לכמה מאות שקלים. אם אני אפקיד כמה מאות שקלים בקופת גמל, האם אצא ידי חובה?
שאלות נפוצות:
תומר סיון