יצחק

משיכת כספי התגמולים מביטוח מנהלים לא פעילה

שלום יש לי ביטוח מנהלים לא פעילה עקב פיטורים שהיו לי בעבר ויש לי שם סכום כסף ברצוני לבקש לפדות אותו לפני מועד הסיום בגיל 67 אני יודע כי עליי לשלם מס של 35% אבל הבנתי שאם אחד מקרובי המשפחה שלי חולה מעל 75% אקבל איזשהוא פטור. אז הקרוב הוא אבא שלי ויש לו 100 אחוז נכות ורציתי לדעת האם אקבל הנחה במס ושנית מה התהליך?

עו"ד אבנר בן חיון

לפי תקנה 34(ב) (4) לתקנות מס הכנסה (כללים לאישור ולניהול קופות גמל) קיימת אפשרות למשיכת כספי תקמולים בפטורממס בטרם מועד הגבשות הזכאות למשיכה באם: (4) לאחר שהיה לעמית באותו חשבון, הוא או קרובו חלה או נפגע ונקבעה לו נכות צמיתה בדרגה של 75% או יותר על פי אחד החוקים המפורטים בסעיף 9(5)(א) לפקודה או על פי תקנות שהותקנו מכוח סעיף 9(5)(ב) לפקודה; "קרוב" מוגדר בתקנות מס הכנסה – בן זוג, הורה, הורי הורה, צאצא, וצאצאי בן הזוג ובן זוגו של כל אחד מהם; יש לבדוק מול חברת הביטוח באם מצב כזה מזכה במשיכה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה