רחל לוי

תשלומי פנסיה עבור הפרשי שכר

שלום רב, קיבלתי הפרשי שכר מהמעסיק שלי עבור 7 שנים אחורה 2010-2017 וההפרשות לקרן הפנסיה שהועברו לקרן הפנסיה שלי הועברו בידי מבטחים לקרן פנסיה משלימה מבלי שעודכנתי ו/או אישרתי את הדבר. האם קרן הפנסיה רשאית לעשות כן? האם יכולתי לקבל את ה כספים ישירות אליי ולא לקרן הפנסיה?

עו"ד אבנר בן חיון

ככל שמדובר בשכר עבודה המחויב בהפרשות פנסיוניות על הפרשות אלה להיות מופקדות לקרן פנסיה. הואיל וקרן פנסיה מקיפה רשאית לקבל הפקדות עד לתקרת ההפקדות(פעמיים שכר ממוצע במשק), אזי ההפקדות שמעל התקרה מופקדות לקרן פנסיה משימה בהעדר הוראה אחרת של העובד (היינו למשכיר פנסיוני אחר ובכל מקרה לא לתשלום ישירות לידי העובד)

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה