תמר

פנסיה

שלום רב, אני עובדת במשרד מזה 7 חודשים ולמרות שיש לי קופת פנסיה פעילה ממקום עבודה קודם עד היום לא הופרשו כספים לקופה על ידי וע"י המעסיק הנוכחי. אני מסיימת את עבודתי בסוף החודש במשרד (פוטרתי) וכעת המעסיק הציע לתת לי בשיק את הכספים שהוא חייב היה להפריש לי לפנסיה אבל רק 5% (במקום 10%) בטענה שאת ה- 5% שהייתי חייבת להפריש לא לקחו ממני והם לא ירדו לי במשכורת מדי חודש ולכן הוא מציע לתת לי 5% בשיק כעת, או שאני אפשרי וגם הוא (הוא טוען שזה יוצא אותו דבר). האם טענתו נכונה? מקובלת? האם כדאי לי להסכים? (אציין שאני פחות ששה להפריש כעת ממני אך האם זה נכון שהוא ייתן כעת רק 5%)?

עו"ד אבנר בן חיון

תמר שלום בעקרון מעסיקך הפר את החובה המוטלת עליו מכוח צו ההרחבה לפנסיה חובה והואיל והתחלת את העסקתך כמבוטחת פעילה בביטוח פנסניוני על מעסיקך לבצע הפרשות לפנסיה מתחילת מועד העסקתך (הוא היה רשאי לעשות זאת גם לאחר 3 חודשים - רטרואקטיבית לתחילת העסקתך). בכל מקרה הגם שאת לא ששה כלשונך לנכות את חלקך בהפקדות (5%), מומלץ לך לבצע הפקדה מלאה של דמי הגמולים לקרן הפנסיה שלך (במקום שהמעסיק ישלם את חלקו בהפקדות). בכל מקרה חלקו של מעסיקך בהפקדות הוא לא רק 5% בגין רכיב התגמולים כי אם גם 5% בגין רכיב הפיצוים (הגם שפוטרת לאחר תקופת עבודה שאינה עולה על שנה, דבר שאינו מקנה זכאות במצב רגיל לפיצוי פיטורים). שכן, צו ההרחבה לפנסיה חובה קובע חובת הפרשות גם לרכיב פיצוים והוא קובע כי הפרשות אלה באות 'במקום' תשלום פיצויים וכי כספים אלה שייכים לעובד ?(למעט במצבים שבהם זכאי המעסיק לקבל חזרה כספים אלה). לכן, אם לא תתעקשי להפקיד כספים אלה לקרן הפנסיה יטען המעסיק ובצדק כי מתקים אחד התנאים המזכים אותו בהחזר כספים מקרן הפנסיה בגין רכיב הפיצוים שהיה עליו להפקיד (תנאי זה הוא: אם העובד סים לעבוד בניסבות שאינן מזכות אותו בפיצוי פיטורים והוא משך כספיםמהקופה- דבר שדומה לסיטואציה שאת נמצאת בה- סימת לעבוד לפני צבירת תקופה של שנה אחת ששהיא התקופה שמזכה בפיצוי פיטורים ומצד שני 'משכת' כספים מהקרן בכך שלא הפקדת אותם בקרן) לכן מומלץ לך לבקש להפקיד את כל התקופה לקרן הפנסיה כולל רכיב הפיצוים שהיה צריך להפקיד - כך תרויחי עוד 5% לכל חודש עבודה מחודשי העבודה שעבדת וגם צבירת חסכון פנסיוני לאורך תקופה זו

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה