אשר

ביטול אובדן כושר בביטוח מנהלים

יש לי ביטוח מנהלים שהמעסיק ואני מפרישים בכל חודש - קראתי את פרטי הביטוח לאובדן כושר והסיכוי שאצתרך הוא נמוך עד אפסי - יחד עם זאת העלות השנתית מגיעה לכל 3000 שח האם ישנה אפשרות. חוקית לדרוש מחברת הביטוח לבטל את הסעיף הנ''ל ולחסוך את העלות

עו"ד אבנר בן חיון

אני רואה עכשיו שאתה שכיר. כאמור למעסיקך יתכן וקיימת זכות משפטית להתנגד לביטול הפוליסה שכן, הוא יכול לטעון כי מחויב על פי הסכם העבודה (כיום צו ההרחבה לפנסיה חובה) לבטח אותך בביטוח מקיף (הכולל גם כיסוי למקרה של אבדן כושר עבודה). יתכן וניתן להקטין את עלות הכיסוי (תוך הקטנת היקף הכיסוי ואולם כאמור יש לעשות זאת בהליך מסודר הכולל פגישה עם בעל רשיון פנסיוני)

עו"ד אבנר בן חיון

כן. כיסוי לביטוח אבדן כושר עבודה בחברת ביטוח הוא כיסוי נפרד (פוליסה נפרדת) לפוליסת הביטוח העיקרית וניתן לבקש לבטלו. אני מבין שאת מפקידה כעצמאית ולא כשכירה (שאם את מפקידה כשכירה יתכןמאוד שמעסיקך יכול להתנגד לכך) בנוסף, מציע לקבל ייעוץ פנסיוני מבעל רשיון (למעשה מיועץ פנסיוני)

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה