אורלי

קרן השתלמות תחליף לקרן פנסיה

שלום, אני בת 57 עם 12 שנות ותק בקרן פנסיה. לפני כחודשיים התחלתי לעבוד אצל מעסיק חדש. משיקולים שונים אינני מעוניינת להפקיד הכספים לקרן הפנסיה כי אם לקרן השתלמות (חיסכון ל 6 שנים). כלומר הקרן תהיה נזילה אחרי גיל הפרישה שלי. האם קיימות אפשרויות לעובדים בגילי להפנות כספים לחיסכון בקרן השתלמות במקום חיסכון פנסיה/גמל? תודה, אורלי

עו"ד אבנר בן חיון

על פי ההסדר התחיקתי קיימת חובת מעסיק לביטוח פנסיוני מקיף של המעסיק. בקרן פנסיה או בביטוח מנהלים, הכוללים חיסכןו לפנסית זקנה וכן ביטוח לאבדן כושר עבודה / נכות ולפנסית שאירים. החובה קיימת לכל עובד בכל גיל למעט אם העובד עבר גיל פרישה והחל לקבל פנסית זקנה (בגובה מינימלי) לכן, לא קיימת אפשרות להחליף את ובת הביטוח הפנסיוני המקיף בקרן השתלמות

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה