ליאור

שחרור כספי הפיצויים מהפנסיה

חברה שעבדתי מלפני 5 שנים לא מצליחה לאתר אותי במערכת כך המזכירה טוענת ובשל כך הם אינם יכולים להביא לי אישור שחרור פיצויים לחברת הפנסיה , האם אני יכולה לדרוש זאת ? או מה אני יכולה לעשות

עו"ד אבנר בן חיון

יש לדרוש זאת מהחברה. זו חובתם. אם יש לך אסמכתא על כך שעבדת בחברה ושהופקדו לך הפקדות לקרן פנסיה בתקופת העבודה - מן הסתם הם יכולים לתת לך אישור כזה כיום. בכל מקרה כיום, לפי תיקון 21 לחוק הפיקוח על שירותים פיננסיים (קופות גמל) אשר הוסיף את סעיף 23(א)(3)(ב), ומשמעותו כי כספי הפיצויים שהפקיד מעסיק בקרן פנסיה הם של העובד ככל שהמעסיק לא ביקש מקרן הפנסיה להחזירם אליו בתוך 4 חודשים ממועד סיום ההעסקה של העובד (וביחס לעובדים שיחסי העובדה הסתיימו ערב פרסום התיקון (8/7/2018) בתוך 4 חודשים מיום פרסום התיקון לחוק (היינו, 7/11/2018). לכן עצתי לך היא לשלוח מכתב לקרן הפנסיה (בדואר רשום אותו תשמור לוודא קבלה שלו בשירות הלקוחות) ובו תציין כי מעסיקך לא מסוגל להמציא אישור שחרור פיצויים וכי לפי הוראות תיקון 21 לחוק קופות הגמל ובהעדר קיום תנאי מתנאי סעיף 23(א)(3)(ב) יש לראות בכספים שבקרן הפנסיה כמשוחררים לטובתך. בנוסף, יש לשלוח מכתב למעסיק ובו דרישה לקבל מכתב שחרור לכספי הפיצויים על מנת להמנע ממצבים לא וודאיים בעתיד (3) (א) משיכה בידי מעביד של עמית-שכיר, של כספים שהפקיד בקופת גמל אישית לפיצויים או במרכיב הפיצויים בקופת גמל לקצבה, בכפוף להוראות סעיף 26 לחוק פיצויי פיטורים ולהוראות לפי סעיף 14 לחוק האמור החלות עליו; (ב) משיכה כאמור בפסקת משנה (א) תיעשה רק אם יחסי העבודה הסתיימו והתקיים אחד מאלה: (1) מעביד של עמית-שכיר המציא לחברה המנהלת של קופת הגמל, בתוך ארבעה חודשים ממועד סיום יחסי העבודה (בפסקה זו – התקופה למתן הודעה), פסק דין הצהרתי שמאשר שהעובד חדל לעבוד אצלו בנסיבות שאינן מזכות אותו בפיצויי פיטורים או בחלקם, בהתאם לדין ולהסכמים שחלים, ושכספי הפיצויים, כולם או חלקם, שייכים למעביד של העמית-השכיר או שהוא זכאי לקבלם; (2) מעביד של עמית-שכיר המציא לחברה המנהלת של קופת הגמל, בתוך התקופה למתן הודעה, אסמכתה המעידה שנקט הליך משפטי לקבלת פסק דין הצהרתי בדבר זכאותו לכספי הפיצויים או חלקם, או שנקט הליך משפטי לשלילת פיצויי הפיטורים או חלקם לפי סעיפים 16 או 17 לחוק פיצויי פיטורים, והתקבלה הכרעה סופית בהליך בדבר זכאותו של המעביד לכספי הפיצויים או חלקם אף לאחר התקופה למתן הודעה; (3) הומצאו לחברה המנהלת של קופת הגמל, בתוך התקופה למתן הודעה, כל המסמכים האלה: (א) הודעה מאת המעביד של עמית-שכיר, בצירוף אסמכתה, שכספי פיצויים שהפקיד לקופת הגמל בעבור עמית-שכיר, או חלקם, ניתנים להחזרה לידי המעביד על פי דין או בהתאם להסכם העסקה; (ב) הודעה מאת העמית, שנחתמה על ידו אחרי מועד סיום יחסי העבודה, שכספי פיצויים או חלקם שהופקדו בעבורו לקופת הגמל בתקופת עבודתו אצל המעביד ניתנים להחזרה למעביד; (ג) לא הומצא לחברה המנהלת של קופת הגמל, בתקופה למתן הודעה, מסמך הנדרש לקיום תנאי מהתנאים בפסקת משנה (ב)(1) עד (3), לפי העניין, ומשך עמית את כספי הפיצויים לא תהיה למעביד טענה כלפי החברה המנהלת בשל תשלום הכספים לעמית; (ד) על אף האמור בפסקת משנה (ב), משיכה כאמור בפסקת משנה (א) תתאפשר גם אם מעביד של עמית-שכיר המציא לחברה המנהלת של קופת הגמל פסק דין הצהרתי, כאמור בפסקת משנה (ב)(1), לאחר התקופה למתן הודעה, ובלבד שהעמית-השכיר לא משך את כספי הפיצויים עד למועד שבו המציא המעביד לחברה המנהלת פסק דין הצהרתי כאמור; (ה) קופת גמל תאפשר את משיכת כספי הפיצויים, כאמור בפסקה זו, בהתקיים התנאים לפי פסקה זו; אין בהוראת פסקה זו כדי לגרוע מהוראות כל דין, הסכם קיבוצי או הסכם אחר החלים על יחסי העבודה בין העובד והמעביד.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה