שלי

תיקון 21 שחרור כספי פיצויים

שלום רב, לגבי תיקון 21, חברות הביטוח טוענות שאני צריכה להראות סוג של מסמך שעבדתי בחברה X לצורך העניין אך אין לי שיתוף פעולה מאותה חברה מסיבות כאלה ואחרות לדוגמא: שהחברה פורקה/ מעסיק עצמאי שסגר/עבודה ישנה שאין טלפון להתקשרות וכו'.. האם יש אפשרות למשוך ללא טפסים של סיום העסקה/שחרור כספי פיצויים/161 מה בדיוק תיקון 21 מאפשר לי? ומה התנאים שאני יכולה למשוך כספי פיצויים?

עו"ד אבנר בן חיון

תיקון 21 לחוק בפיקוח על שירותים פיננסיים (קופות גמל) מאפשר לעובד למשוך את הכספים הרשומים ברכיב הפיצויים ללא צורך בהצגת אישור מעביד לשחרור הכספים. כלומר, התיקון, עם כניסתו לתוקף, העביר את הזכאות לכספים לעובד, אלא אם כן המעסיק, טרם כניסת התיקון לתוקף, המציא לקרן הפנסיה הסכם הקובע כי הוא רשאי למשוך את כספי הפיצויים / הסכמה כנ"ל העובד וכן פסק דין המתיר לו לעשות כן

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה