משפטי– זאפ
משפטיפורומיםקופות גמל ופנסיה הפקדה באיחור לקרן הפנסיה באחד החודשים שגוררת סירוב חברת הפנסיה להסדר ריסק לאחר 5 חודשים
חזרה לפורום

הפקדה באיחור לקרן הפנסיה באחד החודשים שגוררת סירוב חברת הפנסיה להסדר ריסק לאחר 5 חודשים

אני
אני

אינני מועסקת כרגע ופניתי לקרן הפנסיה לביצוע הסדר ריסק לפני שיחלפו 5 חודשים מסיום ההפקדה האחרונה, קרן הפנסיה טוענת כי חסרה הפקדה אחת מהמעסיק ולכן אין לי רצף הפקדות לטובת הסדר ריסק. מבדיקה התברר לי שהמעסיק איחר בתשלום והפקיד הפקדה כפולה באיחור ולא סיווג את ההפקדה הזו כשייכת לחודשיים אלא כשייך לחודש אחד בלבד. שאלתי את קרן הפנסיה מה עליי לעשות כי מדובר בטעות של המעסיק (זה היה בדיוק בחודש בו הועברה פעילות החברה בה הועסקתי לחברה אחרת אליה הועברו כל העובדים - כולל אותי), הם אמרו כי עליהם לקבל מכתב מהמעסיק שמסביר מדוע זה קרה ושאכן הועסקתי באותו מקום עבודה באופן רצוף וגם דו"ח הפקדות מתוקן המשייך כל הפקדה לחודש הנכון. קרן הפנסיה קיבלו כל מה שביקשו ועדיין לא אישרו לי הסדר ריסק, אני עדיין ממתינה להחלטה שלהם, בנתיים עומדים להיגמר 5 החודשים ואני עלולה לאבד את זכויות הביטוח והרצף. קרן הפנסיה הציעה לי להפקיד הפקדה עצמאית של 100 ש"ח אבלאני יודעת שבמקרה הזה לא יישמר השכר המבוטח שהיה לי (שהיה בסכום יפה ), בנוסף לכך נוצר לי מצב רפואי שבגינו אני מעוניינת לתבוע אובדן כושר עבודה ולכן מאוד קריטי לי עניין גובה המשכורת המבוטחת. מה יקרה אם אפקיד עצמאית 100 ש"ח? האם תקטן לי המשכורת המבוטחת? האם ייווצר לי נזק עתידי הקשור בתביעת אובדן כושר עבודה כיום או בעתיד? מה כדאי לעשות במצב הזה?