האם אחריות היועץ תקפה במקרה המדובר
אני מטפלת פרה-רפואית עצמאית מעבר לגיל פרישה . מטרתי שהסברתי לסוכן שפניתי אליו לבירור לגבי פתיחת קופת גמל היתה חיפוש אפיק חיסכון נזיל לעת פרישה מעבודה שיהיה עדיף מבחינת מיסוי . בעת היעוץ איש לא טרח לעדכן אותי בעובדה שניתן למשוך את הכספים שנצברו אלא רק בדרך של קצבה או בהפסד של מעל שליש מערך הקרן כולה. עובדה זו נודעה לי רק לאחרונה כשעברתי גיל פרישה ובררתי אפשרויות משיכה מול הקופה. היעוץ התבצע רק באמצעות שיחות טלפון והטפסים נחתמו ונשלחו באמצעים אלקטרונים. במסמך ההנמקה שצורף לצורך חתימה אין כל פירוט לגבי הצורך שהבעתי בחיסכון נזיל .בסעיף של רצונות הלקוח רשום "דאגה לעתיד" ותו לא.. במשך שנים רבות שהקופה היתה פעילה הופקדו כל הכספים שהיו ברשותי- רוב הסכום בהפקדה חד פעמית מירושה, ומעט הפקדות תמורת זיכוי מס כעובדת עצמאית. מבירור באינטרנט הבנתי כי יועץ פנסיוני חייב חוקית בבירור מלא של צרכי הלקוח לפני הפניה לאמצעי זה או אחר, מה שלא בוצע על ידי הסוכן המפנה. שאלתי היא האם עקרונית ניתן להשית על אותו סוכן אחריות נזיקית לפגיעה שנגרמה לי כאשר אין ביכלתי למשוך את החיסכון לצרכי. כמו כן האם יש התכנות מעשית להצלחת תביעת נזיקין על סמך מסמך ההנמקה בלבד ועל סמך חובת הסוכן לגילוי נאות, כאשר אין בעצם אפשרות להוכיח את תוכן שיחת היעוץ בע"פ והמסמך . תודה