עידית

קופת גמל -מקפת ותיקה

שלום רב, הנני מפרישה כספים יחד עם מעביד הקודם לפנסיה מקפת ותיקה למעלה מ20 שנה, מספטמבר 2012 התחלתי לעבוד אצל מעביד חדש,שהסכים להפריש עבורי כספים למקפת מיום תחילת עבודתי אצלו, על-פי החוק.(13.5% מעביד+7% עובד.) קרן מקפת ותיקה מגבילה את ההפרשות בתקרת שכר מסויימת, בגלל סיבה זאת המעביד הסכים להפריש עבורי סכום נוסף לקרן אחרת, בשביל להשלים ל20.5 %. השאלה שלי היא : האם החלק הנוסף ,שמופרש לקרן חדשה(בנוסף למקפת) צריך להחשב מיום הראשון של עבודתי? בתודה מראש

עו"ד אבנר בן חיון

עידית שלום יש לבחון את התייחסות הסכם העבודה לעניין זה ככל שקיימת שם התייחסות לביצוע ההפרשות הפנסיוניות ובכלל זה למועד תחילת ביצוע ההפרשות. ככל שנקבע שם למשל שמהשכר של העובדת (כל השכר) יבוצעו הפרשות פנסיוניות לקרן פנסיה ממועד מסוים, אזי יש לראות באותו מועד כמועד שממנו יש לבצע את כל ההתחייבות (זה שמקפת הוותיקה הגבילה בתקרת זכר- והצדדים הסכימו, במטרה לעמוד בהתחייבות לביצוע ההפרשות לפנסיה, להפקיד את הסכומים שמעל תקרת ההפקדות לקרן הוותיקה- לקרן פנסיה חדשה, אזי נראה שהתחייבות זו חלה מהמועד שנקבע לביצוע ההפקדות. בברכה, אבנר בן חיון, עו"ד

עידית

תודה על עזרתך

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה