מיכל

ביטח פנסיה

שלום היתי מאוד שמח לקבל תשובה בשביל לדעת מה לעשות אני עבדתי בעבודה כשנה 7 חודשים לא לא עסו לי בחיוב פנסיה לפי החוק ואחרי שעזבתי בתלוש האחרון גיליתי שלא מגיעה לי כלל תשלום כי עשה לי ביטוח וכול הכסף שלי ניחנה לביטוח פנסיה רציתי לדעת האים זה חוקי ועם לא מה אני יכולה לעשות ? אשמח לקבל תשובה תודה מיכל

עו"ד אבנר בן חיון

מיכל שלום החל משנת 2008 קיים במדינת ישראל דבר חקיקה המחייב מעסיק לערוך עבור עובדו ביטוח פנסיוני. דבר החקיקה הנ"ל הוא - צו הרחבה לפנסיה חובה שפרסם שר התמ"ת. בהתאם לצו ההחרבה כל עובד במדינת ישראל זכאי לביטוח פנסיוני (למעט עובדים שגילם נמוך מגיל 21 או חריגים נוספים המפורטים בצו). ביטוח פנסיוני לפי צו ההרחבה חייב להעשות ב"קופת גמל לקצבה" הכוללת (חוץ מהחסכון לפנסיית זקנה) גם כיסוייים ביטוחיים לתשלום גמלה בעת אירוע נכות / אובדן כושר עבודה וכן ח"ו במקרה של פטירה- תשלום פנסייה לשאיריו של העובד. קיימים למעשה שני מוצרים העונים על ההגדרה של קופ"ג לקצבה כנ"ל: 1. קרן פנסיה2. ביטוח מנהלים. עוד משהו- חובת תחילת ביצוע ההפרשות לביטוח פנסיוני לפי צו ההרחבה - הינה לאחר 6 חודשי עבודה אצל המעסיק (קיימת זכאות להפרשה החל במועד תחילת העבודה ככל שהעובד החל לעבוד כשהוא כבר מבוטח בביטוח פנסיוני פעיל). ולכן לאחר תחילת 6 חודשי עבודה אצל מעסיקך - היית אמורה להיות מצורפת לביטוח פנסיוני, בין אם לקרן פנסיה ובין אם לביטוח מנהלים, על פי רוב צירוף לביטוח פנסיוני מאחד משני אלה- מבוצע על פי טפסי הצטרפות שאותם ממלא העובד ולאחר ביצוע הליך של ייעוץ פנסיוני הנעשה על ידי סוכן ביטוח/ משווק פנסיוני של קרן פנסיה /חברת ביטוח / יועץ פנסיוני. כמו כן, לאחר ההצטרפות לביטוח הפנסיוני אמור להשלח אליך אישור על הצטרפות וכן דוחות תקופתיים מדי רבעון בהם מפורטים נתונים בדבר ההפקדות שבוצעו במהלך הרבעון / שנה, לפי הענין. מדבריך עולה כי המעסיק ביטח אותך בביטוח פנסיוני ויתכן וקיים אצלך בלבול בין קרן פנסיה לביטוח פנסיוני שכן, גם קרן פנסיה היא ביטוח פנסיוני. מציע לך לאסוף את הדיווחים והנתונים שקיבלת מקרן הפנסיה / ביטוח פנסיוני שקיים לך מעבודתך אצל המעסיק (ניתן גם ליצור קשר עם הגוף המוסדי המנהל את הקרן פנסיה ולבקש מהם נתונים) על מנת לבחון שהמעסיק ביצע הפרשות כנדרש עבורך לקרן (היינו, מהשכר המחוייב להפרשות על פי הסכם העבודה איתך או על פי צו ההרחבה (בעקרון שכר הבסיס- ללא תוספות לא קבועות) וכן לתקופת הזכאות (הניינו, לאחר 6 חודשי עבודה אצל המעסיק). בברכת גמר חתימה טובה אבנר בן חיון, עו"ד

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה