לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
דן

האם אפשרית תביעה משפטית מול שקל-גרופ?

אני עובד בחברת YES. חברת "שקל גרופ" של הפניקס היא הסוכן שמטפל בכל ענייני הפנסיה, ביטוחי מנהלים, קרנות השתלמות וביטוחים למען ייס. לפני כ-3 חודשים ניידתי את קרן הפנסיה "גלעד קרן פנסיה" שלי מחברת הראל לחברת מנורה מבטחים. הסוכנת של מנורה טיפלה בתיק ואמרה שאני לא צריך להודיע שום דבר לאף אחד ושהיא תטפל בהכול. בימים אלו ראיתי שאכן יש הפרשות לקרן החדשה במנורה ואני מקבל דוחות שוטפים, אלא מה, שבחברת הראל עדיין מופרש חלק מהכסף לאותה פוליסה שהיא "גלעד קרן פנסיה". יש לציין שכשהפנסיה הייתה בהראל אז הופרשו כ-500 ש"ח ועכשיו אחרי הניוד עדיין מופרשים כספים כ-99 ש"ח. לאחר בירור של סוכנת מנורה, חברת ייס ושקל קיבלתי תשובה ובה נאמר מאגף הכספים של ייס במילים אלו "שקל לא ידעו שנויידת למנורה ולכן בכדי לשמר את פוליסת הפנסייה בהראל ללא פיגורים , לקחו סכום סמלי מביטוח מנהלים בהראל והעבירו להראל פנסיה." וכל זה מבלי ידיעתי. הם העבירו כספים מביטוח מנהלים שלי לקרן פנסיה שהייתה אמורה להיסגר מבלי ידיעתי! האם זאת עילה לתביעה נגד שקל או גורם כלשהו אחר? אודה לתשובתכם

עו"ד אבנר בן חיון

שלום. בעיקרון אם הדברים הינם כפי שתיארת, נראה כי לא ניתן לנכות כספים המיועדים לתשלום לפוליסת הביטוח לצורך שמירה על ריסק בקרן הפנסיה (למרות שלגופו של ענין, נראה שהכוונה של סוכנות הביטוח היא טובה ואף ראויה שכן היא נועדה לשמור על רצף ביטוחי בקרן הפנסיה (לטענתם לא ידעו שניידת את הכספים ולכן חשבו שיש כאן תת כיסוי)) ולכן נראה שיש לך טענה כנגד הפעולה הזו. יש לבקש להחזיר חזרה את הכספים שנוכו מפוליסת הביטוח לתוך הפוליסה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה