מירב

החזר כספי עבור הפרשת פנסיה באופן עצמאי

שלום אני הפרשתי לקרן הפנסיה באופן עצמאי מחודש מאי עד חודש ספטמבר השנה מאחר ולא עבדתי כרגע אני עובדת והמעסיק הפריש עבור כל החודשים הנל השאלה שלי היא כזאת כרגע יש כפל כסך שהופרש לקרן הפנסיה השאלה האם בבוא העת יחשיבו לי את כפל החודשים ההללו או שאני צריכה לבקש החזר מקרן הפנסיה עבור כל החודשים הנל מצפה לתשובה במהרה

אבנר בן חיון, עו"ד

מירב שלום בעקרון תשלום משני מקורות בקרן פנסיה (מקור אחד ממקום עבודתך כשכירה ומקור שני- הפקדותייך כעמית עצמאי)- מקימה למעשה שתי תכניות בקרן, האמורות להיות מחושבות על בסיס היותך עמית יחיד. היינו, בעקרון אמורה להיות הגדלה של השכר לפנסית נכות ושאירים וכן הגדלה של החסכון לפנסית זקנה. אך הדבר תלוי בתקנון הקרן הספיציפית שבה את עמיתה ויש לבדוק זאת ישירות מול הקרן (ניתן לשלוח מכתב בעניין זה אל הקרן בבקשה לקבלת הבהרה)

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה