קרן פנסיה - מסלול ביטוח ואפיק השקעה
שלום רב, לאחרונה בדקתי את המסלולים בקרן הפנסיה שלי (מסלול ביטוח ואפיק השקעה) ונאמר לי שאני נמצאת במסלול "כללי". בהתחשב בעובדה שאני רווקה בת 31 ללא ילדים, האם יש מסלול אחר שמומלץ יותר עבורי? ואם כן - מדוע? אשמח לקבל את תשובתכם תודה רבה.
בקרנות הפנסיה החדשות יש מסלולי השקעה שונים וכןם מסלולי ביטוח שוני. ועמית רשאי לבחור במסלול ביטוח לפי העדפותיו ומצבו האישי וכן במסלול השקעות לפי העדפותיו. ככלל, יש לדעת כי קרנות הפנסיה מעניקות כיסויים ביטוחיים לפנסית נכות במקרה של נכות (מעל 25%) ח"ו ולפנסית שאירים במקרה של פטירה ח"ו. מבוטח שהוא רווק יכול לבחור בקרן פנסיה לוותר על כיסוי ביטוחי לשאירים (כיסוי עם עלות כספית שמנוכה מהיתרה הצבורה בקרן. כך שאם אין צורך בכיסוי כזה למעשה היתרה הצבורה בקרן גדלה). וויתור זה תקף לתקופה של 24 חודשים והוויתור מתבטל אוטומטית בתום התקופה והמבוטח חוזר להיות מכוסה בביטוח שאירים (הואיל והתפיסה של הממונה על שוק ההון היא שעל המבוטחים להיות מכוסים לפנסית שאירים והאפשרות לוויתור על כיסוי זה למבוטחים שהם רווקים ללא ילדים - היא חריג לכלל הזה). בכל מקרה כמובן שלא ניתן לתת יעוץ פנסיוני במסגרת פורום זה ויש לקבל כזה באמצעות יועץ / משווק פנסיוני. את יכולה לפנות אל קרן הפנסיה ולבקש שמשווק פנסיוני של הקרן יצור איתך קשר ויעניק לך יעוץ פנסיוני מתאים. בהצלחה
שאלות נפוצות:
תומר סיון