ורד

משיכת כספי פנסיה

אני בת 59.5 ופוטרתי ממקום עבודתי לאחר 22 שנות עבודה עקב סיגירת העסק. כיוון שבגילי למצוא עבודה זו משימה בלתי אפשרית כמעט,האם אוכל למשוך את כספי הביטוח מנהלים שלי לפני גיל 62?

item.Author מנהל הפורום עו"ד דוד בכור

שלום, כפי שציינתי במענה לשאלה קודמת, ככלל משיכת כספי התגמולים שלא במסגרת אירוע מזכה חייבת במס. מאידך גיסא, במידה ותמתיני עד להגיעך לגיל הפרישה, הרי שבאופן עקרוני קבלת הקצבה במעמד זה פטורה ממס. יחד עם זאת, לאור תיקוני חקיקה שחלו במשך השנים, בין היתר ביחס לסכומי הפקדה הונית אשר בעבר ניתן היה למושכם בעת ההגעה לגיל 60, מוצע כי תפני לקבלת ייעוץ פרטני. בשלב הראשוני אף ניתן לפנות ישירות לקרן לבירור האפשרויות העומדות בפנייך. בברכה,

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה