ליז

אחוזי הפרשה לקרן פנסיה במקום עבודה חדש

שלום, במקום עבודתי האחרון אחוזי ההפרשות לקרן פנסיה היו 5.5 תגמולים עובד, 6 תגמולים מעסיק, 8.33 פיצויים מעסיק. התחלתי לאחרונה לעבוד במקום חדש שם האחוזים הם על פי חוק, כלומר 5,5,5. האם זכותי לדרוש אחוזי הפרשות זהים לאלו שהפריש לי מקום העבודה הקודם מהמעסיק החדש? (כבר ביקשתי שההפרשות יהיו לאותה קרן פנסיה).

item.Author מנהל הפורום עו"ד דוד בכור

שלום, שלום רב, בהנחה כי על המעסיק לא חלה חובת הפרשה בשיעור העולה על הקבוע בצו ההרחבה לביטוח פנסיוני מקיף במשק, הריני שעצם היותך מבוטח פעיל בהסדר פנסיוני עדיף אין בה, לכאורה, כדי לחייב המעסיק לבצע הפקדות בשיעורים העולים על הצו הכללי. בנסיבות אלו מציע לנסות להגיע להבנה עם המעסיק בעניין. בברכה, דוד בכור, עו"ד

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה