האם ניתן להעביר קופת גמל בין חברות מבלי לפגוע ביכולת המשיכה (הופקדו כספים עד שנת 2005)?
ההורים פתחו לי 3 קופות גמל שנחסכו בהם יחדיו כמאתיים אלף ש"ח (2 קופות בפסגות ואחת במיטב ד"ש), כל הכספים הופקדו עד שנת 2005. היום אני בן 27 ומתכוון להשתמש בכסף בעוד כ-7 שנים לקניית דירה. חשבתי לאחד את הקופות ולעבור למסלול עם גורם מנייתי גבוה יותר. 1)האם אני יכול לאחד את הקופות? 2)האם אני יכול להעביר את הקופות לחברה אחרת? *אני מפחד שאם אני יבצע תזוזות ינעלו לי את הכספים ורק בגיל 60 אוכל למשוך אותם... 3)אם למישהו יש עצות אחרות אשמח לקרוא.
שלום, בהתאם לסעיף 3(א)(1) לתקנות הפיקוח על שירותים פיננסיים (קופות גמל) (העברת כספים בין קופות גמל), תשס"ח-2008, ניתן להעביר כספים מקופת גמל לתגמולים לקופת גמל אחרת לתגמולים. סעיף 9 (א) לתקנות אלה - קובע כי איחוד חשבונות של עמית בקופת גמל לתגמולים על ידי קבלת כספים שהועברו מחשבון העמית בקופת גמל לתגמולים אחרת או מחשבון אחר באותה קופה, לגבי תשלומים בשל עמית עצמאי שהופקדו לקופה לפני יום א' בטבת התשס"ו (1 בינואר 2006), יבוצע רק אם במועד האיחוד העמית היה זכאי למשוך את הכספים בפטור ממס, בכל אחד מן החשבונות שאוחדו. כלומר, אם במועד האיחוד המבוקש הקופות הינן נזילות, ניתן יהיה לאחד את החשבונות בקופה אחת. יחד עם זאת על מנת לוודא את האמור בפועל, יש לקבל הדרכה וייעוץ פנסיוני בידי בעל רשיון משווק /יועץ פנסיוני (משווק פנסיוני יכול להיות גם בגוף המוסדי אליו את ה מבקש לאחד את החשבונות). בהצלחה
שאלות נפוצות:
תומר סיון